En fantastiskt annorlunda julafton

annorlunda jul

Kanske detta är en ny tradition vi börjat i år. Kanske inte. Oavsett så har vi haft en fantastisk men annorlunda julafton.

Jag sov länge! Det gör jag aldrig en vanlig julafton för då är jag uppe och fixar för att de andra ska få ett juligt uppvaknande och mysig morgon. I år var Roger uppe före mig. Och det är han inte ens vanliga dagar, så det var annorlunda för mig att ligga kvar själv i sängen. Mycket bra!

Efter frukost packade vi en matsäck med knäckebröd, lax, philadelphiaost, pizzasallad (rester från pizza-uppesittarkvällen), vatten, en coca-cola och frukt. Sen satte vi oss på cyklarna och drog iväg mot Malaga. Det är en vacker cykeltur utmed havet, genom små samhällen och många restauranger som har uteserveringarna mitt i cykelbanan. Vi stannade på vägen och åt vår matsäck, njöt av havsutsikt och goda smaker. Och varandras sällskap. Härligt!

Fortsatte till Malaga, använde deras offentliga toalett i marinan och sedan cyklade vi hemåt igen. Men stannade vid en bar vi tidigare provat (kors i taket!) och tog varsin god Mojito. Vi dricker aldrig alkohol på julafton annars. Benen, nacken och ryggen var trötta. Men vi otroligt glada. Cyklade hem de sista kilometrarna och insåg att vi cyklat ca 38 km idag och varit utomhus i totalt 6 timmar. Underbart!

annorlunda julafton mojito

Hemma blev det så klart en varm dusch, lyxade till det med att duscha i ställplatsens dusch istället för hemma i bilen. Det är ju ändå julafton. Sen blev det matlagning efter recept. Vi gjorde gnocchi för första gången och det var väldigt gott! Serverades med brynt smör. Ljuvligt!

Avslutade kvällen med en film, som alla julaftnar, fast i år blev det inte Love Actually utan Colette. En bit god choklad och inkurade i vårt hem med mysbelysning (inga juleljus). Tillsammans. Älskart!

Så ja, en fantastiskt men annorlunda julafton. Ska vi inte fira traditionsenligt är detta ett mycket bra alternativ. Inga julklappar, ingen julmusik, ingen julmat, ingen Kalle Anka, ingen julkalender. Ingen stress och inga krav, vilket jag i och för sig skalat bort från det traditionella firandet också. Fantastiskt!

Idag lämnar vi Rincon och drar till Torre Del Mar och vi har dottern i husbilen!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.