En båt med ett härligt svenskt par i Medelhavet

sy Wilma

Det är så otroligt roligt att läsa bloggar där en får lära känna personerna bakom bloggen. Där något sticker ut. Med likheter och olikheter. Med humor och värme. 

Och eftersom jag själv blir så glad när någon tipsar om en blogg vill jag göra samma sak. Så jag kommer att berätta om bloggar jag läser med jämna mellanrum.

Jag har hittat Wilma!

Wilma stämmer så bra med min ingress, eller Projekt Sunshine som den egentligen heter. Den berättar om äventyr och livet ombord på S/Y Wilma, som rattas av styrman Pimpsten och kapten Betong. Det är ett svenskt par (i vår ålder) som är ute på en långsegling och nu befinner sig i Medelhavet.

Vi läser deras blogginlägg med glädje, både jag och Roger, och numera har vi även e-mailkontakt. Det finns så mycket likheter i våra livsstilar. Vi tänker lika om mycket och ändå är det den stora skillnaden att de befinner sig på vatten i en båt, och vi på rull på land i husbilen. Och de gillar att laga mat.. det gör inte vi. De har en sån härlig humor, se bara vilken bild de skickade till mig när jag bad om bilder till detta inlägget. Tycker den stämmer bra med hur jag uppfattar dem 🙂

sy Wilma

Detta par vill leva sina drömmar. De nöjer sig inte med att drömma – de vill uppleva och göra. De tänker som oss, att det inte går att vänta på pensionen. En vet ju inte ens om en får uppleva den. De tar sig fram dit vindarna bär så länge de kan och vill.

Från vardagspyssel till båtflyktingar

Om du gillar vår blogg, kanske du även gillar deras. De skriver långa inlägg och de skriver med en sådan enorm värme och humor. De älskar verkligen sitt liv, det känns i varje mening. De berättar om de små händelserna i båten, men också om de dramatiska ögonblicken, som när de blev rammade av båtflyktingar på Medelhavet. Deras bilder visar ljuvligt turkost vatten men också städer, byar och öar. De inspirerar till att leva minimalistiskt och de ger i alla fall oss lust att åka i deras kölvatten (fast vi kan ju inte flyta så det blir inget med det!)

Jag bad dem skriva lite om sig själva och jag fick ett långt och uttömmande mail. Det här stycket tycker jag visar väldigt väl på vad ni kan förvänta er om ni besöker deras blogg!

I övrigt så är vi rätt vanliga. Vi svär och dricker vin. Vi är inte religiösa eller fanatiska. Vi äter kött och älskar grönsaker (vi äter allt, vi är som kvarnar). Vi vurmar dock för lite hälsosammare livsstil i form av att vi inte häller i oss cocacola och onyttigheter. Vi är miljövänner (men inga miljöpartister) och plockar upp plast ur haven och längs med stränder. Vi använder vår motor så lite som möjligt. Det mesta går hand i hand med skral plånbok dessutom. Vi lagar mat och båt. Vi gör allt själva så långt det bara är möjligt. Och lite till. Och det vi inte kan, det försöker vi lära oss. Det brukar gå men det tar lite längre tid bara.

Så. Om du känner att du vill inspireras av fler personer som verkligen lever. Som gör som de behagar och som kanske kan väcka lockelser hos dig är S/Y Wilma ett alternativ! Här hittar du deras blogg, projekt Sunshine.

sywilma

Vill också så klart skicka ett varmt tack till Knut-Erik och Marianne som tipsade om Wilmas blogg! Och har någon annan läsare några tips på bloggar så går det alldeles utmärkt att länka till dem i kommentarsfältet. Läser och kommenterar gärna bloggar jag gillar.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.