En advent utan ljus och pepparkakor

firar inte advent

Idag är det första advent, något som jag tidigare år alltid haft stor längtan till.

Men i år blir det inget firande alls av första advent. Vi har inga batteridrivna ljusstakar i våra fönster. Inga pepparkakor. Inga lussekatter. Vi har inte heller längtat efter något som lyser upp i mörkret, eftersom vi inte har så mycket mörker, även om solen går ner tidigare och tidigare här också.

Att se alla adventsljus och julförberedelser i sociala medier känns helt flippat när vi har 20 grader och strålande sol. Andra husbilar här på ställplatsen har pyntat sina bilar med blinkande ljus och julgranar. Men inte vi. Vi är väldigt glada att vi var och en gör som vi vill. För vi vill inte.

I år firar vi inte advent eller jul. Vi har valt att avstå helt i år. Hur vi gör nästa år vet vi inte. Om vi bor kvar i husbilen kanske vi gör som många andra och plockar fram lite tomtar. Eller så gör vi inte det. Det får tiden utvisa. I år har vi inte alls lust att pynta.

Tycker dock det är väldigt fint med julpyntet i städerna. Bilden är från Malaga, dit vi åker in en kväll och kikar på hur det ser ut när de här ljusen är tända!

Önskar dig en fantastisk första advent, oavsett var, hur eller om du firar den! Vi har fått en flaska glögg i present, den ska vi avnjuta – men inte idag.

/Anna

 

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.