Ekonomiska redovisningar för husbilslivet i annan form

kostnader-husbil

Vår transparens kring vad saker och ting kostar när vi bor i husbil på heltid kommer vi fortsätta med. Men det blir på annat sätt än månadsredovisningar framöver.

För vår egen skull har jag fört kassabok i ett helt år nu. Varje liten utgift har jag noterat ner i ett dokument för att tydliggöra vad vi lägger pengar på. Främst för att lära oss vad saker och ting kostar i olika länder, men också för att du ska kunna ta del av vad det kostar att leva som vi gör.

Det är så otroligt individuellt vad saker och ting kostar när en lever och reser, så jag tänker att våra siffror bara stämmer för oss. För alla gör så klart sina egna val och får därmed ett annat resultat. Våra 12 månadsredovisningar finns kvar i bloggen så klart och vi har även gjort en mall för dig som vill göra en personlig budget. Men vi slutar nu att redovisa våra månadsutgifter varje månad.

Reflektioner om vad saker och ting kostar kommer vi helt säkert blogga om framöver också, men på ett annat sätt. Men vi kommer inte föra kassabok längre. Vi vill se om det här året har gett oss verktygen att hålla våra utgifter på rätt nivå utan att behöva skriva in varje kvitto.

-> Här hittar du alla inlägg om våra månadsutgifter.

-> Här hittar du budgetmallen.

-> Här är kategorin med alla inlägg om ekonomi & arbete.

-> Här kan du fråga oss om utgifter

Hoppas du har haft stor glädje av våra redovisningar och att du kommer ha lika stor glädje över framtida inlägg om ekonomi, fast det blir på annat sätt. Hur vet jag inte än, det får spontaniteten avgöra.

/Anna & Roger.

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.