Drama i Apelviken

Drama apelviken

Vi stod några dygn på en av våra favoritplatser, Apelvikens ställplats, över helgen. Och på lördagen satt vi på första parkett för dramat som utspelades.

Som husbilsägare är det inte lätt att förstå alla outtalade regler. Med det sagt så skulle jag vilja uppmuntra till ödmjukhet.

Husbil 1 kör in på platsen bredvid oss som blev ledig på lördag morgon. Sedan hör vi höjda röster och förstår att den personen som skällt ut föraren av husbil 1 anser att de knött sig före i kön. Vilken kö kan en undra för det stod ingen husbil på ställplatsen som köade.

Husbil 2 (den som skällt ut husbil 1 för att ha gått före i kön) hade sin bil på en annan parkering och trodde de kunde markera sin plats med en stol eller två. I argumentationen med husbil 1 sa de även att de hade betalat för platsen redan. Och det är lögn eftersom betalning sker på eftermiddagen/kvällen när den trevliga inkasseraren går runt bland bilarna.

Till slut gav de upp argumentationen med husbil 1. Husbil 2 kom sedan inkörandes på ställplatsen, men istället för att ställa sig mitt på ställplatsen för att visa på att de vill ha nästa lediga plats så körde de in bredvid en annan bil, där det är parkering förbjuden. Och på det viset är de alltså osynliga för nya bilar som kommer.

Husbil 3 anländer och den ställer sig mitt på ställplatsen och startar kön. Då kommer huvudpersonen, en av personerna i husbil 2, och meddelar föraren i husbil 3 att husbil 2 minsann är först i kön. Husbil 3 verkar acceptera och släpper fram husbil 2 framför sig i kön, då husbil 2 nu troligen förstått hur det går till för att få nästa lediga plats. Husbil 3 ger upp efter en stund och lämnar ställplatsen.

Husbil 4 kommer, och den känner en annan av husbilarna som redan står parkerade. Det blir en ledig plats och Husbil 2 är tom. Den står där först i kön men var övergiven. Så då skyndar sig husbil 4 att ta den lediga platsen. Så klart.

Husbil 5 kommer. Samma sak händer som med husbil 4. Det blir en plats ledig men husbil 2 är inte på plats. De är väl och badar.

Lyckligt slut!

Huvudpersonen (Husbil 2) hade tidigare gått runt till alla bilar och frågar om de skulle åka och någonstans fick de napp förstod vi senare. De hade gjort en överenskommelse med någon som skulle flytta sin bil senare på eftermiddagen och då kunde de lugnt njuta av sol och bad i några timmar och ändå vara säkra på en plats.

Slutet gott – allting gott. Alla fick plats och husbil 2 fick bästa platsen av de som blev lediga idag, på första raden mot havet. Jag älskar lyckliga slut!

Och vi tackar för underhållningen! Men hoppas på större ödmjukhet och respekt nästa gång, även om det skulle ge oss mindre underhållning. Tur vi har solnedgångarna att underhållas av 🙂

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.