Diska i husbilen –
lite mer att tänka på

diska i husbilen

Det är lite mer att ta hänsyn till när man ska diska i husbilen. Det är inte bara att samla disken på hög eller ställa in i diskmaskinen.

Jag tycker det finns några olika saker om påverkar hur ofta jag diskar. Detta är ju helt nya saker att tänka på, för i lägenheten så ställde vi ju bara in disken i diskmaskinen och diskade när den var full. I husbilen är det flera parametrar som styr om och när jag diskar.

Ja, det är jag som diskar. Jag tycker faktiskt om det. Det ger resultat direkt och det ger mig tillfredsställelse på nåt märkligt sätt. Ikväll diskade jag efter middagen och det var precis att jag fick plats med allt: 2 vinglas, 2 tallrikar, 2 bunkar, 1 blandskål, 1 kastrull, 1 stekpanna och en del bestick av olika slag. Jag gjorde min favoritmiddag nudelsallad med rostade cashewnötter och vi drack varsitt glas rött till det! Perfekt start på veckan!

Vattenbegränsning

Först och främst vill jag minimera förbrukningen av vatten. Både varm- och kallvatten. Så jag diskar inte om det blivit några bestick som använts. Till exempel om vi tagit en kopp kaffe och en knäckemacka. Då lägger jag smutsdisken i diskhon i avvaktan på nästa måltid.

Utrymmesbegränsning

Att diska en gång per dag räcker inte, inte om vi äter fler måltider hemma. För bänken är så liten att det inte får plats att ställa upp för mycket disk där. Och är det mycket disk så blir det ju både smutsig disk och ren disk på samma bänkyta till att börja med. Det gillar jag inte. Så jag diskar när jag har lagom mycket disk.

Begränsning av ”porslin”

Vi har fyra tallrikar, fyra kaffemuggar, 4 glas etc.. så det går inte att vänta med att diska hur länge som helst. Då har vi inget att äta på.

Gasolbegränsning

När vi inte är kopplade mot en elstolpe av något slag så är det gasol som förbrukas för att värma vatten. Oavsett om jag värmer diskvatten på spisen eller låter värmepannan värma vatten. Så även det styr så klart om och när jag diskar.

Om vi ska köra med bilen

Om vi ska åka iväg med bilen vill jag inte ha någon disk i diskhon, för det skramlar och kan gå sönder. Men mest för att det väsnas. Det är ju plast det mesta så det håller nog att åka runt lite i diskhon. Men när vi kör är det alltid placerat på sin plats, inget odiskat finns då.

Ja, det är helt klart andra saker i vardagen att ta hänsyn till när man bor i en husbil. Att en så enkel och vanlig sak som att diska kan styras av så många olika parametrar, det hade då jag inte en tanke på innan. Men det känns fullt naturligt och är inte omständligt alls att diska i husbilen fast det är annat att ta hänsyn till.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.