Det här bunkrar vi med i Sverige

bunkra i Sverige

Inför vår resa ut i Europa vill vi bunkra vissa saker och vi har nu börjat fylla våra skåp sakta men säkert.

Vi har landat i vad som är viktigt att ha tillgång till och vad vi faktiskt kan strunta i. En del saker stod på listan tidigare men vi har strukit dem nu. Vill ju helst äta det som är säsong och som finns i respektive land. Att faktiskt få längta efter vissa matvaror är en lyx – eftersom vi vet att vi kommer få uppleva smakerna när vi kommer hem.

Bunkringsvaror för hela övervintringen

Följande varor kommer vi att ha med oss i bilen när vi kör ut från Sverige, det är mat men också andra saker som vi tycker var svårt att hitta när vi var iväg förra vintern.

Kaffe

Svenskt kaffe är så ofantligt mycket godare än det som går att köpa i ex. Spanien. Visst kan det inhandlas på IKEA, men det är dyrt. Och det kräver att vi har vägarna förbi en sån affär. Vi köper på oss och har räknat ut att det går ut 3 paket i månaden ungefär så det blir ju några paket som ska lastas in.

Aromat

Vi använder aromat på gurkan på mackan. Och det finns inte överallt att köpa, så det behöver finnas några refillpåsar i vårt skafferi när vi lämnar landet. Går så klart att köpa i Tyskland där det tillverkas men det är lika bra att säkra upp behovet när vi ändå bunkrar.

Pepparmix

En krydda som vi gillar skarpt men som inte finns alls utomlands, vad vi hittat i alla fall. Så det blir några påsar med den kryddan också i skåpet.

Kryddhusets kanel

Kryddhusets kanel är den godaste som finns! Och jag äter kanel varje dag i min gröt. Så det blir några påsar av det också. Går ju köpa kanel överallt, men de jag köpte under vår förra övervintring var inte alls så goda som den jag är van vid.

ICA Popcorn

Nu undrar du nog hur vi tänker. Popcorn finns ju överallt. Jo, men Icas är de funkar bäst i vår kastrull och på vår gasolspis. De blir poppade nästan allihop och de har rätt konsistens. Det är mindre risk att bita av en tand när en äter deras jämfört med andra vi provat.

Johnnys senap

Den svenska sötstarka senapen som tillverkas i Skåne är fantastiskt god. Har provat med många andra, men ingen slår den här. Så jag vill ha tillgång till den även när vi inte är i Sverige.

Oxbuljong

Inget vi behöver bunkra direkt, men vi vill ha så vi klarar oss. Vi har hittat buljong av olika slag men just oxbuljong vill Roger gärna ha i vissa såser han gör och det har vi inte hittat. Så ett par paket tar vi med oss i alla fall.

Tacokryddor & skal

Även om vi inte äter tacos varje fredag så tycker vi det är väldigt gott och något som vi inte njöt lika ofta som vi önskade när vi var iväg förra vintern. Anledningen är att det inte finns att hitta överallt. Mjuka tortillas finns överallt, men vi vill ha de hårda skalen, båtarna. Så vi köper med oss av det också.

Sambal ölek

Vi hittade inte det någonstans! Så det vill vi säkra upp med innan vi åker. Använder en hel del av det när vi gör ”kladd” till grillat eller dipsåser till grönsaker.

Tandkräm

Det är onödigt dyrt att köpa utomlands, så det köper vi på oss här hemma.

Snus

Tillagt efter att inlägget publicerats, glömde ju detta viktiga. Snus har vi med oss så mycket som får plats i halva frysen. Roger snusar 2-3 prisar/dag.

Bunkring för en kort tid

En del saker vi köper med oss kommer ju inte räcka hela tiden vi är iväg. Men det gör inget för det är inte sååå viktiga saker.

Ahlgrens bilar

Roger älskar dessa bilar. Går att köpa på IKEA när vi har vägarna förbi där. Men det kommer finnas en del påsar i vår bil när vi lämnar Sverige.

Ikaffe och andra Oatley produkter

Använder väldigt gärna Oatleys iKaffe i mitt kaffe samt till att göra min overnight oats. Deras andra produkter som ersätter matlagningsgrädde och creme fraiche tycker vi också är jättebra. Så det kommer vi ha med oss så mkt som går med tanke på bäst-före-datumet samt utrymmet i kylskåpet. När det är slut så är det slut.

Glutenfritt knäcke

Tänker ta med mig några paket, men det blir inte för att klara mig hela perioden vi är borta. Det finns annat att äta än knäcke, det gäller bara att vara påhittig så det ska jag försöka vara den här övervintringen.

Toalettkem & gråvattenkem

När vi var på Ullared passade vi på att köpa på oss en del då det är billigt där. Men så här i efterhand så tycker vi nog det var ganska korkat eftersom det väger en hel del. Så det var sista gången vi gjorde det.

Jaha, det var väl det som vi tänkte bunkra med. Allt annat vi äter och behöver finns där vi kommer vara. Hoppas vi 🙂 Vi åker tillbaka till Spanien den här säsongen så vi känner ju till vad som erbjuds i butikerna där, det gör det lättare för oss bestämma vad vi ska ha med.

Bilden är från vår skafferilåda som den ser ut just nu.

Vad tar du alltid med dig när du reser – oavsett om det är med husbil eller annat transportmedel?

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Då kan vi tipsa om Annas Instastories!

Där läggs filmer på vyer, aktiviteter och andra vardagsgrejer ut. Men även bilder och bildtexter som vi hoppas ger en tydlig inblick i vår livsstil.