Det allra bästa med Sverige

När vi inte är i Sverige hela tiden får vi ju lite perspektiv, så här försöker vi sammanställa vad vi upplever som det bästa med Sverige.

Nu när vi rullar söderut mot Öresundsbron och landsgränsen som vi så småningom ska ta oss över igen funderar vi kring vad som varit det bästa med Sverige.

Familj & vänner

Så klart är det allra bästa med Sverige att vi har vår familj och våra närmaste vänner här. Det är också det som varit det bästa under de här månaderna, att hänga med er! Tyvärr hann vi inte träffa alla, men hoppas få möjligheten nästa sommar.

Sköna duschar

En löjlig detalj kanske. Särskilt eftersom vi har dusch i vårt hem på hjul. Men även om vi älskar vår egen dusch och oftast väljer den före andra, så finns det väldigt bra duschar i Sverige som vi mer än gärna använder istället. T.ex hemma hos svärföräldrarna, men också på ställplatser och campingar, för i Sverige är det generellt renare, varmare och rymligare än ute i Europa.

Bästa ställplatsduschen är på Fotö, riktigt varm, stark stråle och det finns handdusch, dessutom den renaste!

Maten

Vi har väl alla våra favoriter när det gäller mat, så även om vi njuter av ljuvliga grönsaker och frukter i södra Europa så finns det mat i Sverige som inte finns där. Den veganska pastejen Huj!, vegofärsen från Anamma, outtömligt förråd av Oatley produkter, svenskt kaffe, tacos, ostbågar och lösgodis. Det är sånt som vi uppskattar väldigt mycket med Sveriges matutbud.

goda matvaror

Fantastiskt utbud av veganska/vegetariska halvfabrikat i frysarna i svenska matbutiker

Klipporna

Att sitta på klipporna och titta ut över havet. Att promenera runt på klipporna och följa havskanten lite från ovan. Att överraskas av en blomma som sticker upp i en skreva och att vara så nära havet utan att bli sandig eller blöt. Det är verkligen något speciellt med västkustens klippor.

Sommaren

Den svenska sommaren är fantastisk. Klimatet passar oss utmärkt sommartid. De ljusa och ljumma kvällarna.

Sverige är hemma

Oavsett var vi befinner oss i världen och oavsett var vårt hem, FrankieBoy, befinner sig så är Sverige vårt hemland. Det är här vi känner till alla regler, vi förstår skyltar, nyttjar allemansrätten och vi kan språket. Vi känner oss hemma och det är en stor trygghet.

Så även om vi ser fram emot ytterligare en övervintring i varmare klimat så finns det mycket vi tycker är kanon med Sverige!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.