Det är inte som alla säger

rincon

Inför den här resan läste vi på massor. Om hur det är att övervintra i Spanien och Portugal. Och det är inte som alla säger.

Och med alla menar jag så klart inte alla. Men många. Många säger att det är svårt att få en plats. Att det är fullbokat precis överallt och att bilarna står på kö vid ställplatserna. Att om en vill ha en plats bör en boka.

Vi vill ha en plats, vi får ju besök och vill vara någonstans nära Malaga där dotterns flyg landar. Oron över att inte ha en bra plats när hon kommer är en av anledningarna att vi fastnade här.

Men. Det finns platser ledigt både på campingar och på ställplatser. Inte överallt. Inte här. Här är fullt till bristningsgränsen. Men på andra ställen finns det plats. Så.

Det är inte alltid rätt att lyssna på alla andra, på de erfarna. För tiderna förändras. Jag tror så klart på vad alla andra upplevt och säger, det har säkert varit stört omöjligt att få plats tidigare. Men i år är det annorlunda.

Beror det på generationsskifte, eller kanske på Brexit? Jag har ingen aning om varför. Men i år är det i alla fall inte som alla andra säger. Det finns plats. För alla. Även om det inte finns just här. Men på annandagen lämnar vi vår plats till någon annan, för då rullar vi vidare.

Bilden är från strandpromenaden här i byn.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.