Den här dagen började på tok för tidigt

Kall morgon en kopp te

Med noll koll på nattens väder gick vi och la oss igår. Ganska tidigt.

Och jag visste jag skulle vakna tidigt, det gör jag alltid när jag somnat tidigt. Men så här tidigt trodde jag inte att det skulle bli. Jag vaknade halv fem. Med iskall nästipp.

Under täcket var det ganska okej, trots att jag bara har sommartäcket. Kröp intill Roger som alltid är varm, men han var instängd som en kåldolme och jag ville inte störa honom, då han inte frös. Än.

6 grader ute och 13 inne

Enligt sambandscentralen över dörren så var det 6 grader ute och 13 inne i bilen. Inte konstigt jag tyckte det var kallt och inte kunde somna om. På med värmen direkt och även en kanna te. Gårdagens kläder låg framme och var tack och lov inte shorts, utan långa mysbyxor och hoodie. Så nu sitter jag här, ser solen gå upp och börjar återfå värmen.

Sköts inte värmen automatiskt?

Ja du kanske undrar om inte värmen kan gå igång automatiskt när det blir kallt. Och jo, det kan vi ställa in. Värmen i bilen drivs av el eller gasol men har varit helt avstängd länge. Vi var inte alls beredda på denna nattkyla än. Det har ju liksom inte varit något behov av värme på natten på länge, så vi hade inte en tanke på det igår, att ställa in pannan att gå igång vid ett visst gradtal.

Men nu dricker jag te och ser temperaturen sakta stiga, dels av värmepannan men också med hjälp av solen som nu kommit upp en bit och värmer vårt hem. Det blir nog en powernap för mig i eftermiddag…

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Då kan vi tipsa om Annas Instastories!

Där läggs filmer på vyer, aktiviteter och andra vardagsgrejer ut. Men även bilder och bildtexter som vi hoppas ger en tydlig inblick i vår livsstil.