Cykelturer i Tyskland

Vi tar oftast cykeln när vi är ute och utforskar platser, städer och natur. Självklart delar vi gärna med oss av de turerna.

För att ni inte ska drunkna i kartor så har vi bestämt att vi bara lägger in kartor/turer som överstiger 1 mil här. Alla andra turer syns på Komoot så om du har ett Komoot-konto kan du se dem där. 

Klicka på förbundslandet så hittar du kartor för våra cykelturer där.

Bayern

 


Cyklade till grannbyn och tillbaka när vi stod i Röttingen.


Blev några mil när vi skulle köpa vår grill.

Bodde på en ställplats några km utanför stan, med härliga cykelvägar utmed floden Main. Genom parker och stad. Platt.

Brandenburg

En skön cykeltur igenom stan, utmed kanaler och fina miljöer. El inte alls är nödvändigt att använda.

Mecklenburg-Vorpommern

Glad jag hade elcykel på denna turen då det var motvind på hela östra sidan av sjön, och väldigt öppet landskap. Men vackra vyer och fin badstrand lite drygt halvvägs, i södra änden av kartan.

 

Utmed stranden i centrala Kühlingsborn är det inte tillåtet att cykla, så där leder en sin cykel. Passade på att handla lite på Aldi när vi ändå cyklade förbi.

 

En lång tur som gav oss värk både här och där. Hela vägen fram till Warnemünde är det hyfsat platt och elen behövdes inte alls. När vi sen kom ut på vidderna så blåste det motvind så klart. Då kopplades lustgasen in. Inga jobbiga backar någonstans!

Besökte Stralsund och cyklade från ställplatsen in, hade tänkt cykla runt inne i stan men kullerstensgator och cykelförbud i den gamla delen gjorde att vi parkerade cyklarna och gick runt istället. Så turen blev bara fram och tillbaka på cykeln, resten, som då inte syns på kartan utforskade vi gåendes.

 

Väldigt vacker tur på cykeln! Jobbig med mycket uppför, men med elen är det möjligt att göra såna här turer.

Körde runt i stan, hittade en fantastisk mataffär så vi fastnade där lite. Men tycker ändå vi fick se mycket av den härliga stan.