Coronaviruset påverkar våra val

Nej, vi är inte hysteriska på något sätt. Alls. Men corona påverkar våra val.

Coronaviruset märker vi inte av alls här. Men vi följer ju utvecklingen i nyheterna och på WHO. I Portugal fanns det igår 30 41 kända coronasmttade enligt WHO. Siffran ökades igår kväll.

Skippar Lissabon

Vi hade tänkt åka in till Lissabon när vi lämnar Setúbal. Hoppade ju över Lissabon förra året och i år tänkte vi det skulle vara roligt att se den storstan.

Men faktum är att vi nu reviderat det. För varför ska vi utsätta oss för en massa människors eventuella smitta när vi inte måste. Vi behöver inte alls se Lissabon just nu. Det ligger kvar och vi kan uppleva den staden nästa gång vi passerar. Så även om Portugal generellt klarat sig bra (hittills) så känns det onödigt att besöka platser med mycket folk då det så klart ökar risken. Och Lissabon är ett populärt resmål, vilket kan ändra scenariot väldigt snabbt om smittade personer kommer dit.

Vi ser ingen anledning till panik, men det finns heller ingen anledning att nonchalera viruset. För corona vill vi inte ha. Men Lissabon vill vi uppleva. En annan gång.

Undviker buss, tåg och båt

Dourodalen med tåg och båt stod på vår planering för april. Det har vi faktiskt strukit. Likaså tänkte vi ta oss över till Troia med färjan. Men även det skippar vi i år. Att hålla 1,5 meter distans känns bra. Vi tänker att vi njuter och lever vårt vardagsliv i ett skönare klimat och kanske gör mindre utforskande den här våren än vad vi planerat, på grund av corona.

Vår bucket list lever och vi lär återvända till Portugal så då har vi ett gäng pärlor kvar att besöka.

Bilden visar den vilda vackra blomman Cistus ladanifer (tack för namnet Gunnel!) från vår vandring i Sesimbra.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.