Camping Los Pinos i Denia

camping los pinos

Redan efter att endast ha spenderat några få dygn på Camping Los Pinos i Denia kände vi oss riktigt hemma här. Detta är en mycket bra plats på jorden faktiskt.

Anledningen till att vi hamnade här på Camping Los Pinos i Denia är för att våra vänner Karen & Myles som driver bloggen Motoroaming har talat sig varma om både Denia och campingen. Nyfikna som vi är ville vi prova och självklart passar vi på när de är här också så vi kan hänga igen.

Los Pinos får inte vår utmärkelse Approved by Boihusbil, men vi trivs väldigt gott här ändå och lär återvända och vill bjuda på lite bilder och vårt resonemang från denna genuina och väldigt spanska plats.

7 poäng enligt våra kriterier

A. Vyn har vi ingen glädje av från själva boplatsen, men den är fantastiskt när en kommer till havet som ligger precis utanför grindarna. Berget bakom campingen kan en nog se från några pitchar också, men inte från vår. 1p.

camping Los Pinos

Vyn när en tittar åt höger utanför campingen

B. Plan mark är det inte, men bra grusunderlag. 0p.

C. Alla pitchar ser olika ut och är olika stora. FrankieBoy får inte plats på mer än några av dem. Men den vi har är rymlig och bra! 1p.

camping Los Pinos

Vår pitch nr. 20

D. Campingen har endast 100 meter till havet, en egen liten gångväg som leder direkt ner till strandpromenaden och havet som kantas av en stenstrand. 1p.

camping Los Pinos

Rakt ner där går gångvägen till havet.

E. Det är gamla servicehus men allt är som oftast rent, det städas i alla fall varje dag. Det är inga raka linjer någonstans, det är ogräs lite här och där. Träden hade de precis beskurit när vi kom. Det är inte en ”tillrättalagd” camping, så om en söker det så ska en nog inte åka hit. 1p.

camping Los Pinos

En av duscharna i ”main house”.

camping Los Pinos

Servicehuset

F. Tillgängligheten är en av punkterna som tyvärr orsakade att vi inte kunde godkänna denna campingen. Buskar och träd på framfartsvägen skrapade mot bilen. Det är endast ett par hundra meter men tyvärr ser vi inte fram emot att åka på den igen. 0p.

camping Los Pinos

Infartsvägen som är kantad av hårda träd och buskar

G. Avståndet till närmsta mataffär, Consum, är ca 5 km. 1p.

H. Det är väldigt tyst och skönt här. Visst finns det skällande vakthundar i intilliggande villaområden, men de hörs sällan och de är framför allt tysta på natten. Det är ingen störande trafik i området alls. 1p.

I. Det är en stor grind in till campingen och vi är omgärdade av staket och murar. Dessutom bor ägarna i ett hus mitt på området så det är i princip alltid någon här. Väldigt tryggt. 1p.

camping Los Pinos

Receptionen ligger i ägarnas (ett par systrar) hus.

J. Här är vi ordentligt omhändertagna. Vi fick till och med en julklapp! 1p.

K. Wi-fi finns, men är dessvärre uruselt! 0p.

Andra punkter

1. Stranden intill är inte en turistanpassad sandstrand, utan en härlig stenstrand med lite kantiga klippor och runda vackra stenar. Kustlinjen är inte rak utan det är små vikar. Vill en ha sandstrand finns det också, 2-3 km bort, in mot Denia.

camping Los Pinos

Precis utanför campingen

2. Elen är 16 Ampere!

3. Infrastrukturen är fantastisk. Bussen in till stan går 2oom från campingen. Strandpromenaden går hela vägen in till stan och en får även cykla på den. Från Denia går det även färja till Mallorca och Ibiza. Valencias och Alicantes flygplatser ligger ca 10mil bort. Hyrbil lyckades vi hyra väldigt billigt och det är inga problem att parkera inne på campingen.

Om en inte svänger in till campingen hamnar en i havet.

camping Los Pinos

Bord på verandan till villan. Charmigt!

camping Los Pinos

Puben, i ett inplastat rum. Inte direkt mysigt, men det är tydligen trevligt, låter det som.

4. Dessvärre ligger campingen nu på vintern i de långa skuggorna nästan hela dagen. På sommaren förstår vi att det är skönt med mycket träd och skugga, men på vintern vill vi ha sol. Det blir genast kallt när solen försvinner. Har ingen aning om hur en tillfredsställer både låg- och högsäsongsgäster, men mer sol tycker vi är viktigt i alla fall. Och om en står så länge att en behöver tvätta så blir det svårigheter att torka kläderna, eftersom det är ett skyddat läge från vind. Och kort tid med sol. Finns vissa pitchar som har sol, men de är ständigt uppbokade så omöjliga att få.

5. Finns massor att se och göra i omgivningarna

6. Dessvärre räcker inte alltid varmvattnet i huvudbyggnaden (där Anna helst duschar och diskar) så ibland blir det diskning i kallt vatten och sköljning av håret i ljummet vatten.

Ryktet säger att campingen är till salu. Kanske dags att slå till på en stor investering? € 6 miljoner tydligen.

Vi har varit här sedan 22 december och stannar några dagar till.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.