Bra boplatser som inte är Approved by Boihusbil

approved-med-kass-utsikt

Varje ställplats, camping eller parkering är en boplats för oss, eftersom vi bor i husbilen på heltid. Alla bedöms på samma sätt, men alla blir inte Approved by Boihusbil fast kan ändå vara en utmärkt övernattning.  Även för oss.

Vill förtydliga att en boplats kan vara en toppenbra plats för sitt ändamål, utan att vara Approved by Boihusbil.

Att bo i en husbil på heltid innebär att vi behöver ha någonstans att stå varje natt, vi har inte en garageuppfart, säsongsplats eller fast boplats att ställa FrankieBoy på när vi inte vill rulla. Därför är boplatser viktiga för oss, kanske mer för oss än för dig. Och det är ju i så fall precis som det ska, för vi är ju alla olika med olika behov och intressen.

Så ibland väljer vi medvetet en boplats som vi vet inte kommer bli Approved. Anledningarna till det kan t.ex. vara:

  • läget är perfekt för det vi vill göra i området (ex. sevärdhet)
  • behovet av service som erbjuds (ex. fylla på vatten, tömma grått, tömma toa, tvättmaskin..)
  • vi ska bara sova och rulla vidare
  • finns inget bättre i området

En grym boplats kanske vi inte stannar längre än 1-2 nätter på heller, för vädret är kasst, vi vill vidare eller för att vi helt enkelt inte trivs i området. Så det ena utesluter inte det andra. Varje boplats är en upplevelse och de flesta är bra! Det handlar oftast om timing.

marsipan lubeck

Len och ljuvlig marsipan

När vi besökte Lübeck till exempel stod vi mitt i stan, målet var att köpa marsipan och ta en snabbtitt på stan. Då var läget perfekt, vi behövde inte böka ut våra cyklar utan kunde gå runt i istället. Var beredda på en störig natt och då blev vi inte heller sura på oljuden. På morgonen rullade vi vidare med god marsipan i FrankieBoy. En boplats som inte verkligen inte blev Approved enligt våra kriterier, men ändå en bra plats. för sitt ändamål.

Översta bilden är Schwerin, där vi stod på ”Sportbootzentrum”. Vår plats var bra i skuggan, för det var heta dagar, men utsikten hade vi endast fått om vi stått på raden utmed vattnet. Perfekt läge för cykelturer.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.