Böljande rapsfält – liten bildkavalkad

rapsfält

De ljuvliga böljande fälten av raps med den intensiva gula färgen, det känns så svenskt.

Finns ju mängder med raps i Tyskland och Danmark också. Men ändå. Jag förknippar det med Sverige. Och det gav Sverigekänsla när de första fälten dök upp ute i Europa. Det var mest raps söder om Hallandsåsen, för när jag planerat att stanna till för att ta lite närbilder så försvann de gula ljuvliga fälten. Men vi hade tur att ha några plantor utmed ställplatsen vid Grimeton Radiostation där vi stod häromnatten, så närbilderna är därifrån.

I Sverige är fälten så nära, odlingarna går ända fram till vägen, blommorna finns i vägren och även mellan de mötande filerna på vissa vägar. De finns överallt och färgen känns intensivare, odlar vi tätare eller kanske det var blomningen som inte var fullt igång längre söderut?

Men vi kör väl lite bilder istället för att ”prata”. Det mesta är fotat från rullande FrankieBoy och några bilder blev så pass bra att jag kände att de faktiskt kan få ett helt inlägg för sig själva 🙂

raps nära hus

Drömläge på bostad

Raps nära vägen

Rapsen växer så nära vägen

gult och blått

Gult & blått

Rapsfält

En gul liten kulle

gula rapsfält mot blå himmel

Kontrasterna!

raps

Snyggt även med brun bakgrund 🙂

raps

Liggande blomma i dike

raps

Närbild uppifrån

Vi fortsätter rulla och njuta av vidderna, färgerna och dofterna!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.