Bo i husbil på vintern i Sverige

bo i husbil på vintern

Att bo i husbil på vintern i Sverige är det för oss? Vi har pratat om ifall denna livsstilen skulle fortsätta om vi var i Sverige på vintern.

Skulle vi välja att bo i FrankieBoy eller annan husbil på vintern i Sverige? Alla de frågorna vi själva får kring att bo i husbil blir mer förståeliga i våra huvuden om de sätts i perspektivet att det är vinter och kallt. Men eftersom vi undviker vintern så mycket vi kan är det inte en aktuell fråga egentligen, men eftersom vi kom att prata om det så vill jag skriva ner det också. Och berätta för dig.

Samma frihet?

Det blir inte samma frihet att bo i husbil på vintern i Sverige. Vi skulle inte välja att rulla runt på samma sätt på hala vägar med en husbil. Dessutom krävs det nog en mer permanent plats med yttertält, extra isolering under bilen för att minska elförbrukning etc. Vi skulle inte alls känna oss fria, om det var bökigt att ”kasta loss”.

Är det lika bekvämt?

Vi är bekväma av oss, och inget är bekvämt i ett klimat vi inte trivs. Så nej. Det hade inte varit lika bekvämt. Tänker på blöta skor och jackor, var ska de torka? Vatten som fryser. Vi ser nog mest problem, men det är väl för att det inte alls är lockande. Att bo i en husbil på vintern i Sverige skulle vara isolerande för oss.

Den dagen vi, av någon oförklarlig anledning, är i Sverige på vintern så skulle vi inte välja att bo i FrankieBoy. Vi är helt eniga kring det och det känns bra!

Eftersom vi inte alls gillar snö och kyla så vill vi inte vara i Sverige eller annat kallt och snöigt land alls på vintern, det är ju en av våra anledningar till att vi väljer den här livsstilen.

Att bo i husbil på vintern i Sverige är inte för oss!

Bilden är från vår trädgård när vi bodde i Vimle.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.