Blir en annan väg över till kontinenten

öresundsbron

Vi hade tänkt åka färjan till Sassnitz från Trelleborg, men har ändrat oss så det blir Rödby-Puttgarden istället.

Planen är ju att uppleva nordöstra, östra och södra Tyskland så vi hade tänkt ta färjan från Trelleborg till Sassnitz. Men vi har nu alltså tänkt om. Anledningarna till att vi väljer den andra färjan är flera.

Kortare tid på färjan

Jag är inte så förtjust i att åka färja. Vet inte riktigt varför, för jag älskar ju att åka båt. Men det är mindre båtar jag tycker om, skulle aldrig åka på kryssning heller tror jag. Ska ju aldrig säga aldrig, men.. det känns väldigt avlägset för mig. Roger har inga problem alls att åka färja.

Puttgardens geografiska placering

Tanken med att komma till Tyskland via Sassnitz var att vi skulle komma direkt till Rügen som står på listan av besöksmål i Tyskland. Men efter lite research så inser vi att det finns ställen vi gärna vill besöka väster om Rügen. Så genom att istället åka till Puttgarden så får vi in de besökmålen mer naturligt.

Utrymme för spontanitet kvar

Vi har också lärt oss att färjan Rödby-Puttgarden inte behöver bokas i förväg. Så vi kan då vara spontana, som vi ju gillar, och åka till färjeläget när vi vill, den dagen det passar oss.

Se mer av Danmark

Vi kör alltså Öresundsbron över till Köpenhamn även denna hösten och med vårt Brobizz och bropass är det väldigt smidigt. När vi kommer över till Danmark kör vi ner mot den södra änden av Själland och sen över till Lolland där Rödby ligger. Det är nya vägar för oss och vi hoppas hitta lite pärlor där också. Är det okej väder kanske vi stannar där och cyklar och SUPar lite.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.