Berlin på 7 timmar för 1200 kronor

Berlin

Det kanske inte är det smartaste att försöka göra en storstad på sju timmar. Men vi ville inte bara passera, men inte heller ge staden flera dagar nu. Så då blev det så här!

Vi körde in på ställplatsen i norra änden av Berlin (vid Gesundbrunnen) vid 12-tiden och åt en lätt lunch innan vi gav oss iväg för att göra Berlin! Vi lät medvetet cyklarna stå kvar i garaget, nu ville vi ha en riktig guidning.

Kartor & sevärdheter

Vi gick från ställplatsen (blå punkt i överkant på kartan) i några kilometer (markerat med svart linje i kartan) till monumentet för muren. Där hoppade vi på den gröna linjen (stopp nr 4) för Berlin CityTour  (kolla in länken till deras webbplats om du vill se vad de olika siffrorna i kartan står för) som vi bestämt innan att vi skulle ta. Vi åkte nästan hela gröna varvet runt. Vid Hauptbahnhof (blåa 1:an på kartan) bytte vi till den röda linjen och med den bussen åkte vi hela klassiska turen, utan att gå av. När vi sen åkt igenom hela stan och stått i köer, fotograferat vackra byggnader och börjat bli ganska hungriga och möra i kroppen av alla timmarna i de dåliga sätena på bussen, så kändes det skönt att till slut återvända till Hauptbahnhof där vi steg av.

Därifrån gick vi tillbaka till ställplatsen genom bostadsområden och parker som vi annars inte hade fått se (också markerat med svart linje). Att promenera tycker vi är ett mycket bra sätt att komplettera sightseeingturer med!

Vi var hemma vid 8-tiden och då var det nästan mörkt. Se bilderna för att se lite av de sevärdheter som fastnade i våra kameror, men eftersom vi satt på bussen hela tiden är ju bildernas kvalitet därefter. Det fanns massor av fina byggnader som inte gick att fota från bussen. Längre ner kan du läsa om kostnader och vad vi tyckte om Berlin efter 7 timmar.

berlin karta

Gammalt och nytt intill varandra

Monument för förintelsen och alla mördade judar

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Berlin

Karaktäristiskt tegel för Berlin

Berlin

Berliner Dom i bakgrunden

Berlin

Ett torg med flera vackra gamla byggnader.

Berlin

Blanding av nytt och gammalt är också fint.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Berlin

Gillar runda former på byggnader med

Berlin

Vacker gammal byggnad

Berlin

Fräck modern byggnad

Berlin

Läckert hotell

Berlin

Fräcka Sonyhuset, med bl. a. bio där filmerna inte är dubbade.

Berlin

Byggnaden kallas Titanic

Berlin

Segerkolonnen, går att ta sig upp under statyn och beskåda vyer.

Berlin

TV-tornet vid Alexander Platz

Berlinmuren

Muren

Berlin

Solnedgången började ge fina färger innan vi lämnade bussen

Solen sjunkit längre på vår promenadväg hemåt

Kostnader

Boplats: Wohnmobile Oasen Berlin – 29€ per natt för vår bil, utan tillträde till servicehus

HopOnHopOff: 30€ per person för både A & B linjerna

Fika och middag på stan: 23€

Totalt spenderade vi alltså 112€ för två personer det här dygnet i Berlin

Vad tyckte vi om Berlin då?

Det är ju väldigt orättvist att såga en stad efter 7 timmar. Men vi tycker inte staden gjorde något särskilt intryck. Vi gillade många byggnader, både de gamla som klarat WW2 bombningar men också de nya som byggts upp efteråt. Gränsen mellan öst och väst är inte tydlig, även om muren står kvar på flera ställen. Det är självklart mycket platser som sparats för att påminna om vad som aldrig mer ska få hända.

Känner inte att vi behöver åka tillbaka, vi tyckte inte vi fick ett grepp om staden. Vi såg mysiga områden, stora parker, härliga byggnader & massor av cykelvägar. Och det är bra så för oss, just nu i alla fall.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.