Behöver det långsamma livet

Långsammare liv

Att leva långsammare är fantastiskt. Att kunna njuta och andas. Se. Känna. Uppleva. Bara vara.

Märker en stor skillnad på hur vi är, beter oss och mår efter drygt två månader i Sverige. Det är inte landet i sig som påverkar utan vilka val vi gör här hemma.

Långsammare liv passar oss bättre

När vi rullade ut i Europa i september förra hösten började vårt långsammare liv. Men det var en process, jag hade nämligen inte förstått att jag hade massor av stress i kroppen, men det blev tydligt efter ett tag, när det långsammare livet började ta över i min hjärna. När lugnet blev en del av varje dag, när vi har balansen. Det är då vi lever ett liv utan behov av semester, det är då vi lever så mycket bättre.

Tappat balansen igen

Sen vi kom till Sverige har vi haft ett annat tempo. Vi vill träffa alla vi tycker om, möta våra kunder och få gjort allt vi skrivit upp på vår to-do. Och vi har trots den knökfulla kalendern ändå släppt in mer. Mer av allt. Vi har ryckts med i det tempot vi hade innan vi började vårt långsamma liv. Det är för oss ett ohälsosamt tempo.

Nej det är inte alls det tempot vi hade innan, vi är inte ens i närheten av det. Men det känns tydligt att det är en stor omställning för oss att vi har ökat hastigheten så markant. I våra hjärnor och i våra kroppar ljuder signalerna om att sakta ner. Det är nog därför längtan att åka från Sverige igen är stor. Vi behöver det.

Nästa sommar gör vi annorlunda

Ny erfarenhet ger ny kunskap att ta nya beslut utifrån. Så nästa sommar i Sverige kommer se annorlunda ut. Och de veckorna vi är kvar i Sverige den här sommaren kommer bara styras av våra behov. Vår lust brukar få styra, men det är just den som ställt till det den här sommaren, det är lusten som planerat in allt. Utan hänsyn till behoven.

Och visst har alla möten med vänner, kunder och bekanta varit fantastiska. Men. För mycket. Nästa sommar vill vi vara spontana, det passar oss mycket bättre.

Bilden är från Getskär.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.