Bättre sent än aldrig

cykelhjälm

Cykelhjälmar på. Äntligen. Det är sent, vi vet. Men istället för att ställa oss i skamvrån så berättar vi.

Det är det där med cykelhjälmar. Jag är en riktigt varm person, och inte blir det mindre varmt nu när jag klivit in i klimakteriet. Jag har alltid haft svårt för mössa just av anledningen att jag är så varm. Och samma sak med cykelhjälm. Det är för varmt.

Men nu när vi har elcyklar cyklar vi mer. Och vi cyklar på vägar som inte känns helt cykelvänliga. Vi är mer utsatta än på cykelvägarna i Alingsås. Ja, jag är fullt medveten om att risken finns överallt och att det bara är mina ursäkter som talar. Men låt vara så då, för faktum är att jag inte använt cykelhjälm mer än vid ett fåtal tillfällen tidigare. Tyckte inte alls om den jag hade och därför använde jag den inte.

Nu har vi i alla fall köpt cykelhjälmar igen. Och jag svettas så klart. Men eftersom jag har elcykel och får hjälp i de värsta backarna blir jag inte lika varm. Men oavsett om jag blir varm eller inte så lovar jag att använda den här hjälmen. Varje gång jag cyklar.

Skam är inget jag varken vill känna eller få någon annan att känna, så jag tänker inte ställa mig i skamvrån och skämmas för att jag varit korkad och inte använt cykelhjälm tidigare. Nu gör jag det. Och jag berättar dessutom att det tog tid, så kanske någon mer som inte använder en cykelhjälm kan ta sig över tröskeln och också börja använda en. Det är en bra livförsäkring.

Fick höra av en granne här på ställplatsen att det dessutom är lag på att använda cykelhjälm om en cyklar på elcykel. I Portugal. Och som jag tidigare berättat gillar jag ju att följa regler, så det är ju ett plus att vi gör det nu då.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.