Bästa boplatsen i mars

bästa boplatsen mars

Inga problem alls att utse den bästa boplatsen vi haft i mars månad!

Vi har varit i Portugal hela mars månad, vi har rört oss ut med Atlantkusten med en avstickare inåt land.

Platser vi bott på

bästa boplatsenEcoparque do Outao (Setúbal), Fricamping på parkering (Cascais), Autocaravana parkering (Sintra), ASA Peniche Motorhome (Peniche), Parque Autocaravanas Foz do Arelho (Foz de Arelho), Area Sosta Camper (Costa de Lavos) samt Parque de campismo da Praia da Vagueira (Vagueira).

Tre utav boplatserna återvänder vi gärna till och det är Setúbal, Foz och Vagueira. Vi skulle gärna återvända till staden Cascais också men det finns ingen bra boplats där.

Sintra finns mer att upptäcka i och Lissabon hoppade vi över den här svängen. Så vi kommer återvända till den här delen av världen en annan gång.

Ecoparque do Outao

Ställplatsen Ecoparque do Outao i Setúbal blir månadens bästa boplats i mars månad. Den hade faktiskt allt. Egentligen är det bara en sak som kunde varit bättre och det är närheten till mataffär. För om en vill stanna ett tag behövs ju matförrådet fyllas på. Det finns massor av mataffärer inne i Setúbal men för att komma dit behöver en cykla ca 6 km på väldigt kuperad väg med mycket trafik. Eller köra sin husbil så klart. Taxi kan en ju ta också, det gjorde vi en gång, det kostar 8-9€ per väg. Fantastiska omgivningar där vi gärna skulle utforska bergen nästa gång. Ljuvliga stränder i närheten, havsutsikt från boplatsen, bra service, hög säkerhet med bommar för både cyklar, gångtrafikanter och bilar. Sköna, rena och rymliga duschar och så mycket mer. Allt till det lilla priset av €7,20/natt. El kan en betala extra för om en vill ha.

ställplats setubal

Vår plats på första parkett

Om en cyklar västerut är det ännu vackrare.

solnedgång Setubal

Solnedgång från bilen

Det är en kommunal camping, det går att tälta där och det finns husbilar. Husvagnar såg vi bara någon enstaka. Så egentligen är det kanske inte en ställplats utan en camping, eftersom det inte bara är för husbilar.

Ja hit återvänder vi väldigt gärna!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.