Bästa boplatsen i april

camping-savigny-les-beaune

Vi har varit i fyra länder under april månad och de två boplatserna som var kvar till slutet i vår lilla tävling var båda i Frankrike.

I april har har varit i Portugal, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Platser vi bott på

Vila Cha Camping (Porto/PT), Fricamping på parkering (Logrono/ES), Ställplats (Sils/ES), Caravaning Palamós (Palamós/ES), Ställplats (Empuriabrava/ES), Beach Club Ferret (Vilas/FR), Aire Municipale (Ville-sous-Anjou, FR), Vingård Terres Secretes (Prisse/FR), Camping Les Premiers Prés (Beaune/FR), Area autocaravanas (Belfort/FR), Ställplats Vita Classics Therme (Bad Krozingen/DE), Ställplats (Freiburg/DE) samt Jagst Campen (Widdern, DE).

Alla platser kan du se och läsa om i våra boplatskartor, se menyn!

Camping Les Premiers Prés

bästa boplatsen aprilVi utser Camping Les Premiers Prés till april månads bästa boplats!

Men egentligen kunde lika gärna den fria ställplatsen i Ville-sous-Anjou vunnit. Men det tippade över till Camping Les Premiers Prés fördel just för att det inte finns något alls att göra i Ville-sous-Anjou. Men det är en toppenplats att stå över natten med fin utsikt och vackra omgivningar, vill ändå gärna lyfta den platsen lite också.

Varför vinner då denna?

Läget är fantastiskt i utkanten av den lilla byn Savigny-les-Beaune och med cykelavstånd till Beaune som är en stor stad. Men för oss var det viktigaste lugnet och våra cykelturer i området, upp på bergen och ner genom ravinen.

Det är en liten camping och i receptionen pratas det engelska, webbplatsen finns på engelska och bokningen gick smärtfritt. Det rinner en bäck precis utmed Camping Les Premiers Prés och genom hela byn. Alla i byn hälsar vänligt och det finns en liten matbutik och mer än 16 vingårdar i den lilla byn. Du kan läsa om vår långhelg som vi spenderade på den här campingen.

Den är billig, endast €12,-/natt och då ingår elen, det är stora platser på gräs och det finns en del häckar som avgränsar och träd som gör miljön ombonad. Det är varmvatten i handdisken och handtvätten, i duschen är det bra tryck och skön värme. En får mycket för pengarna att stå här och om en har elcyklar så kan naturen ge minnen för livet.

En vecka till här hade vi gärna haft. Då med planerade cykel- och vandringsturer i området och kanske nån vinprovning.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.