Att undvika blåst sparar pengar

silves-castle-by-night

Det låter kanske helt galet, men det är faktiskt sant. 

Du har säkert upplevt kalla golv i dragiga hus om vintern. Hur blåsten viner runt husknuten och kallraset vid fönstret får din hud att knottra sig.

Ett utsatt läge med mycket blåst kyler ner vårt hem också och det kräver mer gasol för att hålla skutan (FrankieBoy) varm. Så när vi står i ett skyddat läge eller vädret är mildare så går det åt mindre gasol och vi sparar pengar.

Vi har vår värmepanna inställd på 16 grader på natten. Det blir svalt och skönt att sova i. Men om det är 12 grader ute och det inte blåser så går inte värmeaggregatet igång, det kryper då inte ner så i graderna att det behövs.

Men om det blåser så kyler vinden ut husbilen och värmaren går igång och håller oss varma. Riktigt skönt, men så klart förbrukar vi då mer gasol eller el.

Här i Silves står vi väldigt skyddat, vi står till och med i en grop! Just här har vi valt att ha el från stolpe och det är ett fast pris, så blåsten påverkar inte våra utgifter just här. Men det var här insikten kom 🙂

Summa summarum – bra att stå skyddat om det är blåsiga nätter, för det är bara då värmen är på.

Imorgon redovisar vi utgifterna för januari!

Häromkvällen gick jag ut för att fota borgen i nattljus. Gick inte så bra, gillar inte att fota uppåt, alla linjer blir så sneda.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.