Att bo i husbil är inte bara att ha ett annorlunda hem

husbil ett annorlunda hem

Såg någonstans att ”husbilen är ett annorlunda hem”. Det är en syn på saken, men inte en komplett bild tycker vi.

Vad menas egentligen med frasen ett annorlunda hem? Vad betyder det att något är annorlunda? Kanske det behöver benas ut först.

Annorlunda: avvikande från normen, ovanlig

Så, jo att bo i husbil är avvikande från normen och relativt ovanligt, även om det verkar som att vi blir fler och fler som väljer det. Påståendet är inte fel, bara lite tunt tycker vi. För det handlar inte bara om ett hem. Det är verkligen en livsstil.

Husbilen som hem

Vi bor i husbilen, har den som vår fasta plats och vi återvänder till husbilen när vi ska hem. Vår husbil ser ut och fungerar på ett sätt, men någon annans hem, i form av en husbil, kan se helt annorlunda ut, både vad gäller storlek och funktioner. Precis som för dig som bor i hus eller lägenhet, alla hems storlek, läge, skick och utrustning varierar.

delad uteplats

Här har vi valt en riktigt bra granne som vi delar uteplats med.

Den stora skillnaden med att ha husbilen som hem är att vi som är förändringsberoende kan byta vardagsrum, vyer och grannar så ofta vi vill. Sen varierar också våra utgifter för vårt hem varje månad, beroende på var vi väljer att stå/bo.

Men annars är det inte ett så annorlunda hem. Livsstilen däremot, den är annorlunda, i alla fall för oss.

Bo i husbil som livsstil

Om en har en husbil som sitt hem så varierar så klart livsstilarna. Vår livsstil att rulla mycket och dessutom röra oss i olika länder under hela året är en variant. En annan variant kan vara att stå still med sin husbil hela året på samma plats och leva samma typ av livsstil som om en bodde i ett hus. Men så gör inte vi.

Vi lever minimalistiskt, det är det många andra som gör också, även de som väljer att ha ”vanliga” hem. Men det är också många som bor i husbil som inte alls använder minimalismen som ett verktyg för sitt liv.

Vi lever i dagsljuset, vi är utomhus dagtid, varje dag som vi tycker vädret är tillräckligt tilltalande. Vi har förmånen att kunna välja att arbeta kvällstid så vi kan nyttja dagsljuset. Det är inte alla förunnat, oavsett hur en bor.

laga mat utomhus

Älskar att laga maten utomhus. Här svampbiffar med grönkålsstuvning.

Vi lever ganska primitivt, visst vi har allt vi behöver i vårt hem, men vi bär ofta vatten, gråvatten och avlopp till och från vårt hem. Vi förflyttar oss mestadels genom att gå och cykla. Bussar, bilar, tåg och flyg använder vi vid väldigt enstaka tillfällen.

Vi är självförsörjande på el via solpaneler när solen lyser. Vi har koll på vår förbrukning av energi och lär oss nytt om el och batterier hela tiden. Det blir allt mer vanligt i alla typer av hem tror vi.

Vi låter vardagen ta tid. Stress existerar inte, harmonin mellan arbete och annat ger oss sammanhang, mening och njutning. Vi är medvetna om hur kort livet är och har valt att leva långsamt och njutningsfullt.

Vi undviker väder vi inte tycker om (t.ex. vintern i Sverige)

Vi är jämt tillsammans, det är annorlunda. Och helt fantastiskt!

Vi är tillsammans hela tiden. Vi lever så mycket bättre! Än vad vi gjorde tidigare. Så hemmet som sådant är ganska annorlunda, men vi tror faktiskt att vår livsstil är det som är mest annorlunda. Och den vill vi inte sluta med, oavsett om vi en dag skulle flytta till något annat hem än vår älskade FrankieBoy.

Översta bilden är från Area Los Alcázares där vi stått hela veckan som varit.

PS. Rätt svar på gårdagens inlägg är € 11.70

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.