Astrid & Anna – bästa kartläsarteamet

pyreneerna

I FrankieBoy har Astrid & Anna största ansvaret för att vi kommer fram dit vi tänkt och att vägen dit är lämplig.

I Europa är det Roger som kör, och i Sverige kör vi båda två. Den främsta anledningen till att Roger kör är att jag är bättre kartläsare. Sen är han en tryggare chaufför än jag så den uppdelningen passar oss utmärkt. Jag tycker det är viktigt att jag kan köra FrankieBoy också, och det gör jag som sagt, men när vi kör på utländska vägar och mot okända mål är jag bättre med näsan i Google Maps och Roger vid ratten. Och dessutom så gillar jag att fotografera, även när vi åker. Bilden ovan är från Pyreneerna.

Men vem är Astrid då?

Vår GPS i bilen heter Astrid, hon sitter inbyggd i stereon. Hon är av modellen Alpine W987D och vi har truckversionen så vi kan lägga in vikt, längd och höjd så hon kan anpassa sin vägbeskrivning utifrån FrankieBoys mått.

Men ibland gillar Astrid att åka genvägar. Och tycker också ibland vi ska köra in i en stad fast vi kan använda ringled. Hon är inte alltid pålitlig, men hon gör sitt bästa och vi är nöjda ändå. Har hört mycket konstigt om andra kartläsare så vi behåller Astrid! Hon har nyligen fått den senaste programvaran och vi hoppas det kanske blir mindre äventyrliga förslag från henne framöver.

Anna kompletterar

Känns lite avigt att prata om sig själv i tredje person 🙂 Men rubriken blev liksom bättre om jag använde mitt namn istället för att skriva ”jag”. Nåja. Jag kompletterar Astrid genom att sitta med Google Maps i telefonen och dubbelkolla hennes navigering. Sen jag började med det har vi inte hamnat tokigt en endaste gång faktiskt!

Så det är ett bra sätt att arbeta och skapa trygghet i FrankieBoy. Astrid & Anna – bästa navigeringsteamet!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.