Asfalt mot kaross och kattkiss

Vissa dagar är riktigt kassa även om vi lever vår dröm just nu.

Igår skulle vi besöka en vingård, endast ett par mil från Faro. Hade bestämt att gå all-in och testa fina viner och njuta av att även få se produktionen. I mejldialogen sa de att vi gärna kunde få övernatta med bilen också så vi båda kunde njuta av provsmakningen, nej vi spottar inte!

Däremot så kom vi inte in till vingården. Vi skrapade i underredet på överhänget och stod bara och spann i gruset. Det blev inte någon  provsmakning av något vin. Skit! Inget att göra, men trist som bara den. Tur att inget gick sönder, bara skrapmärken under.

Positivt dock att vi på vägen till vingården fått ett mail från ställplatsen Motorhomes Friends som är en omtalad och väldigt populär personlig ställplats som jag sett fram emot att få stå på. De hade fått en ledig plats till oss! Så när vi körde från vingården var jag ändå glad att vi skulle få komma till en fantastisk plats, så jag började planera för att stanna där ett tag, hyra bil och njuta av en grym ställplats.

När vi skulle köra in på ställplatsen så var det ganska kraftig lutning precis vid grinden. Och i och med händelsen från vingården var vi inte så sugna på att testa. Vi ställde oss utanför och gick istället in för att se om det var värt att ens chansa. Men nej. Vi blev vänligt bemötta av värdparet, men annars var känslan inte alls positiv. Ställplatsen är en stor trädgård där de tryckt in 25 husbilar. Väldigt stökigt överallt och sällskapsrummet de använder för gemensamma aktiviteter luktade kattkiss och det stod grejer högt och lågt. Överallt. Jag blev riktigt stressad av miljön, fanns så mycket prylar och bilar att jag inte kunde fästa blicken någonstans.

Inte värt att chansa på att köra in bilen där med andra ord. Men eftersom klockan närmade sig 15 så var det ingen idé att rulla vidare och leta ställplats. Vi fick stå i grannträdgården, inte lika trångt. Vi sticker iväg innan frukost idag och tror vi hittat en bra plats, närmare havet, där det ska vara lediga platser.

Ytterligare en besvikelse. Fasen! En riktigt kass dag igår, idag blir det bättre!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.