Artikel om friheten att arbeta mindre

jobba mindre

I fredags blev vi intervjuade och fotade för en artikel i Göteborgs-Posten, med fokuset på friheten att arbeta mindre.

Vi har stått på vår favoritplats Öckerö Hamn i några dygn och njutit av sol och värme. Det är lättare att njuta av värme över 3o grader om det är nära vatten tycker vi.

En journalist från GP kontaktade oss och frågade om de fick intervjua oss om hur vi gör för att arbeta mindre. Vi tycker det är roligt att inspirera till ett annorlunda liv, så vi tackade ja. Journalist och fotograf kom ut till oss på Öckerö och det kändes bra att vara på en plats där vi trivs när vi sätter oss i situationer vi inte är så bekväma med.

Intervjun kändes lite hastig, vi hade så mycket att berätta. Tyckte inte att de enskilda frågornas svar fick tillräckligt med utrymme innan nästa fråga kom. Men hoppas att journalisten förstod precis och faktiskt fick det underlag som behövs för att skriva en bra och inspirerande artikel. Vi får läsa den innan den publiceras så vi kan korrigera eventuella sakfel i fall vi uttryckte oss otydligt och det känns tryggt.

Sen var det dags att posera på alla möjliga sätt för att fotografen skulle få ihop en hög med bilder att välja bland. Känns konstigt att vara i fokus så mycket när ingen av oss egentligen tycker om att vara med på bild. Men det är något som vi har tränat på det senaste året så vi hoppas bilderna visar två avslappnade och lyckliga personer. Du kanske även ser att vi bytt ut bilden på bloggens startsida?

Den 18 augusti kommer artiklen publiceras i Göteborgs-Posten!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.