Är ett Tiny House nästa boende?

tiny house

Tiny House är verkligen något vi tycker verkar vara ett underbart boende. Men.

Vi har pratat om Tiny House ganska mycket. Har sett en del intervjuer och filmer med personer som bor i Tiny House. Vi är väldigt inspirerade av det lilla boendet och om vi inte bor i FrankieBoy så kanske detta är ett alternativ.

Vad är ett Tiny House?

Vet inte exakta definitionen för ett Tiny House, men det är små hus på hjul. Som alltså går att flytta och då inte kan vara större till höjd och bredd än vad som är tillåtet att föra fram på vägen. Det är ett släp efter ett fordon, ett mobilt boende, inte ett fordon och inte ett hus om vi tolkat rätt. Men det är nog olika definitioner i olika länder. Kanske du vet?

Vi tänker att det främst är en livsstil, precis som vår. Där det är mycket fokus på återbruk, konsumtion, hållbarhet, ekonomi och minska avtrycket i vår gemensamma miljö. En rörelse som vi trivs i och tycker är viktig.

Varför ett så litet hus?

Vi bor litet nu och har inte behov av ett större boende. Därför är vi lockade att flytta till ett Tiny House den dagen vi kanske flyttar från FrankieBoy. Smarta lösningar är kul att fundera på, att rita huset själva vore roligt också. Men framför allt handlar det om att vi inte har behov av större yta och vi inte vill konsumera eller bygga mer än vad som är nödvändigt. Det känns så rätt att att bygga något litet på den platsen vi kanske förälskar oss i någon dag.

Men.

Ja det finns ett men. För vi ser inte behovet med att ha hjul på nästa hus. Då kan vi ju lika gärna bo kvar i FrankieBoy. Vi tänker att ett hus ska vara ett hus. Men det får väldigt gärna vara väldigt litet, som ett Tiny House. Attefallshus kan ju vara aktuellt om det blir i Sverige. Men om det blir i exempelvis Portugal? Ja, som vanligt har vi fler frågor än svar. Men det är så det är när vi spånar och inte planerar. Känns kanske som att marken & platsen är en större och viktigare fråga än vilken typ av boende en ska ha där.

Mer om Tiny House

Artikel om ett Tiny House i Sverige

Tiny House Nation på Netflix

En Tiny House tillverkare i Sverige (finns säkert många fler, men här inspireras vi)

Är du också nyfiken på denna rörelsen med små hus?

Bilden är köpt på Shutterstock.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.