Andras aktiva val inspirerar till eftertanke

lägenhet spanien

Kan inte nog berätta hur mycket vi inspireras av andras aktiva val i livet. Häromdagen diskuterade vi ett par vänners val och funderingar.

När andra gör aktiva val och tar beslut som kräver lite större förändringar så tycker vi det är så otroligt spännande att följa. Både beslutsprocessen och själva förändringen.

Just nu funderar några vänner på att eventuellt köpa sig en lägenhet i södra Europa. Något vi själva funderat på flera gånger tidigare men när vi flyttat in i FrankieBoy så slutade vi längta efter det.

Men nu när lägenhetsfunderingarna kommer lite närmare inpå oss och det gått ett par år sen vi själva hade tanken aktiv så behövde vi bevisligen tänka igenom det igen. Och ganska snabbt kom vi fram till att vi var rörande överens: Nej, vi kommer inte köpa ett boende i Spanien eller Portugal inom överskådlig framtid. Även om jag ibland går in och kikar på lediga lägenheter i appen Idealista så finns inte suget där.

För oss är havet viktigt, som du nog förstått. Och ett hus/en lägenhet nära havet har vi inte råd att köpa. Att gå/cykla 2-3 km för att komma till havet känns väldigt avlägset för oss i dagsläget, vi upplever ju det så ibland när vi står på en ställplats eller camping och det är inte så vi vill njuta av havet. Vi har inte heller hittat byn/stan vi skulle kunna tänka oss att bo i. Nu har vi ju vår bostad precis där vi önskar den, både här och där. Och så länge som vi vill. Det passar oss fantastiskt bra att bo i FrankieBoy! Att kunna välja boplats styrt av lust, vilja och väder är en lyx vi inte vill avvara. Inte än i alla fall 🙂

bokat flyg och hotell

En trevlig vy att ha från sitt hem!

Och skulle vi mot förmodan hitta ett boende som har det perfekta läget till en vettig peng så skulle vår frihet försvinna. Vår frihet stöds av det kapital vi har för att kunna ta nya beslut nu och framöver. Vi känner oss inte alls mogna att binda upp kapitalet i en fast bostad och vi vill inte heller minimera vår frihet genom att ta ett bostadslån.

Vi fortsätter att följa våra vänners processer och beslut med glädje och stor förväntan. Ska bli så enormt roligt att se var det landar. Och hörni – tack för att ni fick våra tankar att gå en vända till!

Hur fungerar du? Sätts dina tankar igång av andras aktiva val? Vi vet ju att vår livsstil har inspirerat många att ta nya beslut – och det tycker vi är fantastiskt roligt. Men det kan ju också vara så att våra val bekräftar att ditt val att INTE flytta in i en husbil är rätt 🙂

Allas våra olikheter vad gäller behov, beslut och massor av annat tycker vi är häftigt, kul och inspirerande!

Översta bilden är från Mont-Roig, Miami Platja

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.