Alltså Sverige, är det så bra egentligen?

solnedgång lundåkra

Provocerande rubrik, förstår det. Och jo Sverige är riktigt bra! Fast vi bara väntar.

Att leva i en evig väntan på något som ligger framför oss upplevde vi i några år när vi köpt gården i Vimle. Veckorna var rena transportsträckor till fredagen då vi äntligen kunde åka till landet. Det handlade inte om att vi var lediga på helgen, utan om miljön där i Vimle som vi behövde. Enorm längtan mån-tors och stor ångest på söndagen.

När vi sen flyttade till Vimle så lovade vi oss själva att aldrig utsätta oss för den typen av väntan igen. Den längtan. Vi vill istället agera utifrån känslorna och göra de förändringar som behövs.

Typisk vy i Sverige

Lever i den väntan igen

För den här sommaren är det inte roligt att vara i Sverige. Vi bara väntar på att hösten ska komma, väntar på att allas semestrar ska ta slut så vi kan röra oss friare igen. Faktum är att vi i Sverige vill hänga med familj och vänner, när det inte går så vill vi inte vara här.

Väntan på att lusten att utforska ska återvända.
Väntan på att återvända till Portugal.
Väntan på att upptäcka.
Väntan på det okända.

Vi åker söderut!

Vi vill inte leva i oro för pandemin. Dessutom är vi mer utsatta här än i exempelvis Portugal där restriktionerna är hårdare, men framför allt verkar folket förstå riskerna bättre där. Så vi åker söderut så fort vi tycker det känns bra. Inte än, men vi åker. Tvivlet är borta.

Bilden är solnedgång i Lundåkrahamnen, Landskrona för några veckor sen.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.