3 timmar i kö för Katalonien

kö på grund av demonstrationer

Första gången vi satt i en så gott som stillastående kö med FrankieBoy blev här i Spanien i går.

Strax innan Girona stannade trafiken upp helt på motorvägen och efter lite googlande förstod vi att det var på grund av demonstrationer som vägar var avstängda vilket då orsakade dessa milslånga köer.

Svenska Dagbladet har skrivit om demonstrationerna i Katalonien

Först blir en ju trött och känner ”vad trist!”. Men sen inser en ju att vi har hemmet med oss. Så det var bara att ta fram lite fika, våra böcker och sätta på lite musik. Roger behövde ju sitta vid ratten hela tiden då det rätt var det var rullade i 100 meter innan det tog tvärstopp igen.

Men det går ju så mycket lättare att sitta i kö när en sitter i en husbil. Toaletten har vi med oss, vatten kan vi dricka hur mycket som helst, mat och vila går ju att lösa enkelt. Tidsfördrivet blev främst att iaktta andra bilister/bilar och att läsa.

Jetskis på släp efter en husbil och en husbil på ett lastbilsflak är sånt en kan få se på vägarna

Då både motorvägen och N11 var avstängd på varsin sträcka så fick vi två långa köer. Den första kön på AP-7 gick tog en dryg timme och vi trodde det var över när vi kom av. Men nej, det blev kö även på N11:an när vi kom dit och sen även hela omvägen vi fick köra.

Men vi tyckte ändå det var lite häftigt att få vara mitt i händelsernas centrum. Det var helt klart fredliga demonstrationer som drabbade oss och människorna såg enormt glada ut även om de nog var trötta av vandringen i värmen.

demonstranter Katalonien

Demonstranter på väg hem efter avklarad uppgift

Nu står vi Blanes på en camping precis vid havet och har SUP på agendan imorgon om havet är hyfsat stilla! Och så ska vi handla på Mercadona! Och så får vi glädjen att hänga med Lena och Bosse igen, för de har också kommit hit idag!

Camping Blanes

Vi står bra på Camping Blanes, ser du FrankieBoy?

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.